28.8.07

Ενημερωτική επιστολή

Αγαπητοί γονείς,

Οι υπεύθυνοι του κέντρου ξένων γλωσσών ΕΥΡ. ΠΛΑΤΑ-ΜΑΚΡΗ έχοντας πολυετή παρουσία και πείρα στο χώρο και στοχεύοντας ολοένα και περισσότερο σε μια ποιοτικότερη εκμάθηση ξένων γλωσσών, επικοινωνούν μαζί σας συμμεριζόμενοι την άποψη ότι η μοναδική επιτυχής επένδυση τόσο για τους γονείς, όσο και για ολόκληρη την κοινωνία είναι η μόρφωση των παιδιών μας.
Αναλογιζόμενοι , λοιπόν, το βάρος της ευθύνης που φέρουμε εμείς οι υπεύθυνοι-εκπαιδευτικοί του κέντρου μας, φροντίσαμε με το άρτια μελετημένο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα να ακολουθήσουμε και μάλιστα με επιτυχία ως σήμερα τα παγκόσμια εκπαιδευτικά πρότυπα.
Συγκεκριμένα, το κέντρο μας διαθέτει άριστα οργανωμένες και εξοπλισμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, γνωρίζοντας ότι η αισθητική και η λειτουργικότητα του εκπαιδευτικού χώρου διευκολύνει τη μάθηση.
Παράλληλα, ο χρόνος διδασκαλίας διαρκεί 50 λεπτά έτσι ώστε τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και ο σπουδαστής να διεκπεραιώνουν με επιτυχία το έργο τους.
Απ’ την άλλη, τα τμήματα μας είναι ολιγομελή κι ευέλικτα στην προσπάθεια μας να διευκολύνουμε τη διεξαγωγή του εβδομαδιαίου προγράμματος των παιδιών γνωρίζοντας τις πολλαπλές δραστηριότητες τους.
Κι όλα αυτά γιατί κριτήριο για τη λειτουργία και την πολύχρονη ύπαρξη μας στον εκπαιδευτικό χώρο είναι η αγάπη μας για τα παιδιά σας και η διάθεση να διευκολύνουμε με το έργο μας εσάς τους γονείς. Γι’ αυτό, μάλιστα, παιδιά με μαθησιακές ή άλλου είδους δυσκολίες και προβλήματα – τα οποία εντοπίζονται απ’ τους έμπειρους και με διάθεση για προσφορά εκπαιδευτικούς μας – τυγχάνουν δωρεάν ιδιαίτερης και ειδικής ενισχυτικής διδασκαλίας.
Και το πιο σημαντικό , παρά την υψηλή ποιότητα των εκπαιδευτικών μας παροχών, η οποία πιστοποιείται απ’ τα πανεπιστήμια CAMBRIDGE, MICHIGAN, LANCASHIRE, GOETHE, IFA και από το EUROPALSO SOCIETY του οποίου είμαστε ιδρυτικά μέλη, το ύψος των διδάκτρων είναι χαμηλό, καθώς κατανοούμε την οικονομική δεινότητα των καιρών μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ο χώρος της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης πλήττεται από αναρχία, καθώς:

  • Υπάρχουν κέντρά ξένων γλωσσών που απλά εποπτεύονται απ’ το υπουργείο παιδείας ενώ μπορεί να τα διαχειρίζεται και να τα διευθύνει οποιοσδήποτε έλληνας πολίτης, ηλικίας μέχρι 70 ετών , ανεξάρτητα αν είναι ή όχι εκπαιδευτικός.
  • Η δική μας, λοιπόν, υπευθυνότητα, ως κέντρο, δεν μας επιτρέπει παρά να στελεχωνόμαστε στη θέση των υπευθύνων-ιδιοκτητών από ανθρώπους-εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν ενεργό δράση στη διδασκαλία και πάνω απ’ όλα διέπονται από ήθος και αρχές, αφού για μας ο ρόλος του εκπαιδευτικού δεν περιορίζεται στην μάθηση ξένων γλωσσών, αλλά επεκτείνεται στη διαπαιδαγώγηση και διάπλάση της προσωπικότητας του σπουδαστή. Με αφορμή, άλλωστε, το γεγονός αυτό συχνά πραγματοποιούνται στα πλαίσια του κέντρου μας πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  • Υπάρχουν κέντρα που ανήκουν στο υπουργείο εμπορίου και αποτελούν συνήθως μεγάλες και απρόσωπες αλυσίδες κέντρων ελεύθερων σπουδών. Έτσι στην προσπάθεια τους ν’ αντισταθμίσουν το αμφιβόλου ποιότητας μαθησιακό έργο προσφέρουν ως κίνητρα (σαν <<δόλωμα>>) με την εγγραφή ποδήλατα ή Η/Υ, αναγκάζοντας έμμεσα το γονέα να υπογράψει τριετές τουλάχιστον συμβόλαιο φοίτησης.
  • Αυτό που εμείς σας αντιπροτείνουμε είναι ποιότητα, ήθος και αμεσότητα τόσο από πλευράς διεύθυνσης όσο και από πλευράς εκπαιδευτικών.
  • Τα ιδιαίτερα μαθήματα προβάλλονται ως η μόνη σωστή επιλογή για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, δεν αποτελούν όμως πανάκεια.
  • Το κέντρο μας λοιπόν, βοηθά παράλληλα με ιδιαίτερα μαθήματα προσαρμογής
    · σπουδαστές που αποκλίνουν απ’ την συντεταγμένη πορεία του τμήματος
    · σπουδαστές που παρουσιάζουν μαθησιακά κενά και που δεν αναπληρώνονται στα πλαίσια του τμήματος
    · σπουδαστές οι οποίοι χαρακτηρίζονται από αδυναμία αρμονικής συνεργασίας με το σύνολο της τάξης.
  • Τα μαθήματα αυτά γίνονται από εξειδικευμένο δάσκαλο του τμήματος και χωρίς να διακόπτεται η σχέση του παιδιού με την ομάδα.

    Οι υπεύθυνοι του κέντρου ξένων γλωσσών ΕΥΡ.ΠΛΑΤΑ-ΜΑΚΡΗ , είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά στο χώρο όχι μόνο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης αλλά και σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό θέμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

καθημερινά

17.30-20.30

No comments: