5.3.07

Όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε για το Lower του Michigan (Μέρος 2ο)

Οδηγός για Γονείς
Η δυνατότητα εκμάθησης μιας ή και περισσοτέρων ξένων γλωσσών, που θα είναι ανεκτίμητο εφόδιο για τη μελλοντική ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους ζωή, είναι από τις σημαντικότερες προσφορές στα παιδιά σας. Η καλή γνώση της Αγγλικής θα βοηθήσει τα παιδιά σας να είναι πλήρως ανταγωνιστικά στην αγορά εργασίας, να ταξιδεύουν στο εξωτερικό χωρίς προβλήματα επικοινωνίας, και να έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια στο εξωτερικό. Οι γλωσσικές τους ικανότητες θα διευρύνουν τους πνευματικούς, πολιτισμικούς και κοινωνικούς τους ορίζοντες και θα τους βοηθήσουν να επικοινωνούν με άτομα από όλον τον κόσμο.
Τα τεστ Αγγλικής γλώσσας αξιολογούν τις γνώσεις των παιδιών σας, επιβραβεύουν τις προσπάθειές τους, και τους παρέχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα πτυχίο που θα αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο στις σπουδές τους και την καριέρα τους. Η επιλογή του κατάλληλου τεστ είναι πολύ σημαντική, αλλά ταυτόχρονα και δύσκολη απόφαση δεδομένης της πληθώρας των τεστ που προσφέρονται αυτήν την εποχή στην Ελλάδα. Όλα τα τεστ δεν είναι κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών σας ή για τις ανάγκες τους, ενώ ορισμένα από αυτά υποβάλλουν τους υποψήφιους σε υπερβολική ταλαιπωρία. Μερικά από αυτά τυγχάνουν πολύ περιορισμένης αναγνώρισης διεθνώς, ενώ άλλα δεν αναγνωρίζονται καθόλου. Οι πληροφορίες που ακολουθούν έχουν σκοπό να σας ενημερώσουν για τα κριτήρια επιλογής ενός γλωσσικού τεστ και να σας παρουσιάσουν τις εξετάσεις του Πανεπιστημίου του Michigan, στις οποίες συμμετέχει μεγάλος αριθμός υποψηφίων τόσο σε ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
  • Π Λ Ε Ο Ν Ε Κ Τ Η Μ Α Τ Α

Αμερικανικά Πτυχία
Τα πανεπιστήμια και τα κέντρα έρευνας της Αμερικής ανέκαθεν ήταν στο προσκήνιο της ανάπτυξης και δημιουργίας τεστ και αυτός είναι ο λόγος που η πλειοψηφία των υποψηφίων – οι οποίοι ανέρχονται σε εκατομμύρια - προτιμούν τα τεστ γλωσσομάθειας τα οποία έχουν δημιουργηθεί στην Αμερική. Συμμετέχοντας στις εξετάσεις του Πανεπιστημίου του Michigan, το παιδί σας έρχεται σε επαφή με τεστ που έχουν δημιουργηθεί από ένα θεσμό που κατέχει κορυφαία θέση παγκοσμίως.
Το Ινστιτούτο Αγγλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου του Michigan, με την εκτενή του έρευνα και την ειδημοσύνη του στη διδασκαλία, είναι μοναδικό στη δημιουργία τεστ τα οποία αξιολογούν με ακρίβεια και αξιοκρατία τις ικανότητες του σπουδαστή στη χρήση και κατανόηση της Αγγλικής γλώσσας και αναγνωρίζεται ως ένα από τα σημαντικότερα κέντρα έρευνας, διδασκαλίας και εξέτασης της Αγγλικής ως Ξένης/Δεύτερης Γλώσσας.
Διεθνές Κύρος
Επειδή το παιδί σας θα χρησιμοποιήσει το πτυχίο του μελλοντικά για την εύρεση εργασίας ή τη συνέχιση των σπουδών του, είναι εύλογο ότι θα επιθυμούσατε αυτό το πτυχίο να αναγνωρίζεται όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Αυτή η αναγνώριση επιτυγχάνεται μόνον εάν οι εξετάσεις αναπτύσσονται και διενεργούνται από ένα παγκοσμίου κύρους πανεπιστήμιο, όπως είναι το Πανεπιστήμιο του Michigan. Το πτυχίο του Πανεπιστημίου του Michigan ECPE, για παράδειγμα, αποτελεί χρήσιμο εφόδιο για τη φοίτηση στα πανεπιστήμια της Αμερικής, του Καναδά και της Μ. Βρετανίας. Οι εξετάσεις για την απόκτηση του ECCE και του ECPE διενεργούνται σε όλον τον κόσμο σε περισσότερα από 150 εξεταστικά κέντρα.
Αναγνώριση στην Ελλάδα
Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) αποδέχεται ότι το Certificate of Competency in English (ECCE) πιστοποιεί την καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, και ότι το Certificate of Proficiency in English (ECPE) πιστοποιεί την άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Τα πτυχία του Πανεπιστημίου του Michigan εξάλλου, αναγνωρίζονται από το σύνολο του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα.
Φιλικές Εξετάσεις
Οι εξετάσεις του Πανεπιστημίου του Michigan επικεντρώνονται αποκλειστικά στις γλωσσικές ικανότητες του υποψηφίου. Δεν περιέχουν περιττές ερωτήσεις που δεν είναι αναγκαίες για να ελεγχθούν οι γνώσεις των υποψηφίων, ούτε παγίδες, αλλά στοχεύουν στην ουσιαστική αξιολόγηση της ικανότητας των υποψηφίων να χειρίζονται σωστά την Αγγλική γλώσσα.
Επί πλέον, ο τρόπος εξέτασης με τη χρήση πολλαπλών επιλογών, πρακτική που χρησιμοποιείται ευρέως σε εξετάσεις Αμερικανικές, όπως είναι οι εξετάσεις για την απόκτηση των πτυχίων ECCE και ECPE, θεωρείται από τους πιο φιλικούς τρόπους για την εξέταση των υποψηφίων.
Οι εξετάσεις αναπτύσσονται και διενεργούνται από το Πανεπιστήμιο του Michigan που διαθέτει παγκόσμιο κύρος, σε πολλά εξεταστικά κέντρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα πτυχία του Πανεπιστημίου του Michigan αναγνωρίζονται διεθνώς και αποτελούν χρήσιμο εφόδιο για τη φοίτηση στα πανεπιστήμια της Αμερικής, του Καναδά και της Μ. Βρετανίας.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο ινστιτούτο όπου παρακολουθεί μαθήματα Αγγλικών το παιδί σας, ή στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Τα κείμενα είναι από τη σελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, www.hau.gr

No comments: